U3-Ballschule

 
 

Een nieuwe reeks U3-Ballschule!

Beweging is de toegangspoort tot leren. Hierbij heeft beweging, in combinatie met
perceptie, een sleutelpositie voor ontwikkeling. In de huidige leefwereld van de kinderen
is er nauwelijks nog tijd om te bewegen. De zogeheten cultuur om buiten te spelen is voor een
groot gedeelte uit de dagindeling van onze kinderen verdwenen.
Wanneer je onvoldoende aandacht besteedt aan de behoefte van kinderen om te bewegen, dan zal dit ten koste gaan van de effectiviteit van het leren. Sport&Co biedt sportlessen aan waarin kinderen de kans krijgen om verschillende sporten te beoefenen binnen één veelzijdig aanbod. Wij stimuleren kinderen om op een speelse manier sportief bezig te zijn en plezier te hebben tijdens het sporten. Wij passen ons aan het ontwikkelingsniveau van het kind aan en bieden zo het optimaal programma voor elk kind!
Alle lessen (U3-Ballschule, Mini-Ballschule) zijn gebaseerd op de volgende 4 principes:

U3-Ballschule - Sporten met papa of mama! | vanaf 18 maanden tot +- 3,5 jaar

Op een tiental zaterdagen gaan we spelen! Als jij tussen de 15 maanden en 3,5 jaar (vanaf het startmoment van de lessenreeks) bent en het leuk vindt om lekker te spelen, kan je op zaterdagochtend samen met papa en/of mama komen. Meer informatie over de tijd en locatie zijn onderaan de pagina te vinden! Wil je je inschrijven? Ga dan naar de pagina 'Inschrijven'. Belangrijk om te weten, is als je broertje/zusje meekomt, er 2 volwassenen bij moeten zijn. Dus per kind, 1 begeleider. Zo weten we zeker dat alles veilig zal verlopen :)

Wat doen we bij de U3-Ballschule?

Vanaf de eerste maanden ontwikkelen kinderen cruciale levensfuncties. Zo ook de motorische functies die mede bepalend zijn voor de motoriek in het verdere leven. In de U3-Ballschule doen kinderen ervaringen op met spelmaterialen en ballen in een omgeving die past in hun belevingswereld. Het verbetert hun waarneming en de daarbij horende onderdelen van het bewegen. Denk hierbij aan klimmen, klauteren, glijden, rollen enzovoort. Maar dat doen jullie niet alleen: een ouder, grootouder of oppas biedt daar waar nodig, en op aangeven van de docent, een helpende hand. Samen sporten: dat is pas gezellig! En in die sfeer zal de motorische ontwikkeling van jou als dreumes vooruitgaan.
Bij de U3-Ballschule geven jou de ruimte om tijdens onze lessen lekker te spelen, ontdekken en dingen uit te proberen. Papa en/of mama kunnen zien dat ze jou zélf kunnen laten ontdekken en leren daarbij hoe ze jou daarin het beste kunt begeleiden.

Informatie over tijd en locatie

De lessen vinden plaats op zaterdagochtend van 9:00-9:45 of 9:45-10:30. Deze worden gegeven in de gymzaal van K.C. De Kiezel in Best.