“Kinderen laten ervaren welke sport bij hen past…dat is toch prachtig!”

Trainersopleiding bij Sport&Co

Op 19 november starten we een scholing voor trainers volgens de methodiek van Ballschule Heidelberg. Sport&Co is het Ballschule Centrum in Nederland. Het scholingsaanbod bevat een aanbod voor meerdere leeftijdscategorieën en niveaus. De inzichten die je leert en ideeën die je hier opdoet, zorgen voor verdieping van en variaties in de lessen die jij geeft.  En dat zal door “jouw” kinderen enthousiast ontvangen worden.

Inhoud van de training
“van veelzijdig naar sportspecifiek”

Hier vind je de informatie over inhoud van scholingen bij Sport&Co/Ballschule Centrum Nederland.

  1. Opleiding en onderwijs “ABC van het spelen”
  2. Opleiding “Mini-Ballschule” voor de peuters en kleuters

Vervolgopleiding

  1. Doel spelen en gooi-spelen
  2. Terugslagspelen

Opleidingsmethodiek Ballschule
Bij de verspreiding van het concept “Ballschule Heidelberg”, veelzijdig opleiden ten behoeve van balsporten, staat zowel nationaal als internationaal, de kwaliteit van opleiding en onderwijs centraal. Er wordt continu gewerkt om dit te optimaliseren en kwantitatief uit te breiden. Momenteel zijn er ongeveer 8 tot 10 leereenheden per jaar. De opleiding “Ballschule ABC” heeft betrekking op de kinderen van de basisschool. De “Mini Ballschule” is bedoeld voor peuters en kleuters. De Ballschule Heidelberg heeft ook nog extra thema programma’s gericht op o.a. werpen, kinderen met obesitas enz. Voor deze programma’s is het noodzakelijk eerst de “Ballschule ABC” of “Mini Ballschule” te volgen.

Voorwaarde om deel te nemen aan een training Ballschule, veelzijdig opleiden ten behoeve van balsporten, is een trainerslicentie van een nationale sportbond en een minimum leeftijd van 16 jaar. In overleg is deelname van jongere deelnemers mogelijk. In bijzondere gevallen, na overleg met Sport&Co / Ballschule Centrum Nederland zijn individuele uitzonderingen mogelijk. De trainerlicentie kan worden vervangen door een bewijs van vergelijkbare kennis en vaardigheden, bijvoorbeeld door specifieke opleidingen (sport- en gymnastiek docenten, enz.), of beroepservaring (opvoeders, basisschool docenten, Lange-termijn coaching activiteiten, enz.).

Onderwijs en opleidingsmethodiek Ballschule bestaat uit twee niveaus. Niveau 1: te beginnen met de Ballschule-ABC of de mini-bal school. En niveau 2: trainingen gericht op specifieke balsporten.  Voor de uitvoering van Ballschule-lessen als een gecertificeerde Ballschule-leraar, is de deelname aan ten minste een van de opleidingen van niveau 1 vereist. Daarnaast is het raadzaam om na iedere twee jaar deel te nemen een van de aangeboden trainingen voor specifieke spelsporten niveau 2).  De deelnemer kiest één van de aangeboden trainingen horend bij niveau 2.

Ter informatie:Sport&Co/Ballschule Centrum Nederland biedt naast de interne opleidingen en onderwijs ook externe dagen voor verenigingen (licentieverlenging / kennisuitbreiding / en innovatieve workshops) en clubs aan. Wij verheugen ons op jouw aanmelding!